Roberto Mančini
Twitter Roberto Mančini
Roberto Manćini, uprkos katastrofi u baražu za Mundijal (poraz od Sjeverne Makedonije), ostaje selektor Italije.

To je danas potvrđeno na konferenciji za medije.

“Pričali smo dosta u posljednje vrijeme. Imamo iste ideje oko svih stvari o kojima smo pričali. A, pričaćemo opet za nekoliko dana, jer smo sada fokusirani na utakmicu sa Turskom. Vidjećemo šta i kako možemo da unaprijedimo u budućnosti. Čeka nas težak period, teške utakmice“, rekao je Manćini na današnjoj konferenciji uoči sjutrašnje (20.45) prijateljske utakmice sa Turskom.

Roberto Manćini je rekao da je srećan zbog svega što je urađeno u prethodne četiri godine.

“Jako sam srećan zbog svega što smo uradili u protekle četiri godine i jako sam zahvalan. Osvajanje Evropskog prvenstva nije jedina dobra stvar koju smo napravili. Svi momci zaslužuju pohvale za sve što su uradili. Ova grupa momaka je izuzetna. Trebalo je da budemo prvi u kvalifikacijama, sa najmanje dva boda prednosti ispred Švajcarske. Trebalo je da dobijemo Švajcarsku u Bazelu sa 3:0. Od septembra nas je sreća napustila skroz. Ne mogu da krivim igrače jer smo sve vrijeme igrali dobar fudbal, ali nam je nedostajala završnica. Bilo je grešaka, previše smo šansi potrošili“, smatra Roberto Manćini.

On je demantovao pisanje medija da Imobile, Žoržinjo, Insinje napuštaju reprezentaciju.

“Ja sam natjerao igrače da se vrate u klubove. Ako možemo da uradimo nešto za njih i njihove klubove, zadovoljstvo nam je. Gledajte, oni bi protiv Turske bili na tribinama, neki od njih imaju fizičke probleme, tako da svakako ne bi igrali. Neki od njih nisu htjeli da idu, ja sam im rekao da treba da odmore“, objasnio je Manćini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име