Roberto Manćini
foto: Claudio Giovannini/ANSA
Selektor italijanske fudbalske reprezentacije, Roberto Manćini, priznao je da je Španija zasluženo savladala njegovu ekipu u polufinalu Lige nacija (2:1).

Ovim porazom Italijani su prekininuli niz od 37 utakmica bez poraza (28 pobjeda i devet remija), put do pobjede, španskoj reprezentaciji olakšao je crveni karton Leonadrda Bonućija u finišu prvog poluvremena.

”Fudbal je takav, ponekad detalji odluče. Prvo poluvrijeme je lako moglo da bude 1:1. Španija je tehnički veoma potkovana i bila je opreznija u branjenju od nas – nijesu dobili gol u finišu poluvremena. Teško je Špancima uzeti loptu i sa 11 igrača, možete samo da zamislite kako je kada vam nedostaje jedan fudbaler. Mislim da su moji momci uradili ono šta je bilo potrebno, a ja sam znao da su nam u drugom poluvremenu potrebne svježe noge, pa sam pravio neke izmjene. Žao nam je što smo izgubili, ali smo i dalje ponosni na našu seriju bez poraza. Nekad treba prihvatiti da vas je protivnik nadigrao u određenim segmentima, a potom raditi na unaprijeđivanju. Uspjeli smo da ih savladamo na Evropskom prvenstvu, ali večeras nijesmo. Španija igra veoma dobar fudbla, zasluženo su pobijedili”, rekao je Roberto Manćini.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име