Robinjo
Twitter
Robinjo, brazilski fudbaler, optužen je za silovanje 23-godišnje djevojke albanske nacionalnosti 2013. godine u jednom noćnom klubu.

Vrhovni sud u Milanu je prilikom suđenja brazilskom fudbaleru i njegovom prijatelju Rikardu Falkoi donio pravosnažnu presudu o izdržavanju 9-godišnje zatvorske kazne i tom prilikom zatražen je nalog u izručenju počinioca krivičnog djela.

Tužioci italijanskog Vrhovnog suda podnijeli su zahtjev italijanskom Ministarstvu pravde, te Ministarstvo sada mora da pošalje obavještenje brazilskim vlastima.

Zbog ustava koji Brazil ima, brazilski državljani ne mogu biti izručeni Italiji, te Robinjo i njegov prijatelj u tom slučaju ne mogu biti izručeni italijanskim vlastima.

U slučaju raspisivanja međunarodne potjernice, brazilski fudbaler bi mogao biti uhapšen ukoliko bi se desilo da napusti Brazil i nađe se u nekoj od zemalja koje imaju sporazum o ekstradiciji sa Italijom.

Brazilac je tokom svog boravka u Premijer ligi 2009. takođe bio pod istragom policije zbog navodnog silovanja u noćnom klubu u Lidsu, nakon koje je uz negiranje krivice i nakon ispitivanja, bio pušten uz kauciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име