Ronaldo pele

Odbrojavanju je kraj, Evropsko prvenstvo je tu. Sa godinu dana zakašnjenja, ali ne mari. Toliko smo se uželjeli fudbala, da više ništa ne zamjeramo.

Sve to znači da nas čekaju spektakularni golovi, maestralni potezi, obaranje rekorda i formiranje nekih novih zvijezda.

Jedna od “starih” zvijezda svakako je Kristijano Ronaldo, koji ove godine zaista paklenu konkurenciju, ali i dalje je u centru pažnje.

Nećemo da prognoziramo da li mu je ovo možda poslednje takmičenje u dresu reprezentacije, ali hajde da uživamo u njegovim dostignućima.

Naravno da će njegov glavni cilj biti odbrana trona, ali nikada nije krio da mu znače i individualna priznanja, a u narednih mjesec dana potrudiće se da postigne barem šest golova. Zašto šest?

Do sada je Ronaldo na 175 utakmica u dresu reprezentacije postigao 105 golova, ali to nije svjetski rekord. Rekord drži Iranac Ali Dei sa nevjerovatnih 109 golova iz 149 utakmica.

Težak zadatak je pred Portugalcem, pogotovo kada se uzme u obzir da ga već na startu čekaju Francuska i Njemačka, ali nije on bez razloga jedan o najboljih fudablera današnjice.

Sada mu je potrebno još šest golova da prestigne kultnog Iranca, što znači da bi morao da odigra najbolji Euro u karijeri.

Ovo Evropsko prvenstvo biće peto za Ronalda, na prethodna dva davao je po tri gola, ali sada će morati još više da se potrudi.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име