rosi
Danijele De Rosi je godinu dana čekao prvi izazov u trenerskom svijetu, međutim strpljivost se isplatila, pa će nekadašnji reprezentativac Azura prvi korak u trenerskom poslu napraviti kao član stručnog štaba reprezentacije Italije.

Ovu vijest saopštio je Fudbalski savez Italije dodavši da će nekadašnji reprezentativac i fudbaler Rome i Boke Juniors u timu selektora Roberta Mančinija obavljati ulogu trenera zaduženog za tehniku.

“Ponosan sam što započinjem novo poglavlje u svom životu, novu karijeru”, rekao je De Rosi kojem je ovo prvi posao od odlaska u igračku penziju početkom 2020. godine.

Italijan koji je veći dio karijere proveo u Romi, kopačke je o klin okačio u Buenos Ajresu, a priliku da trenerski zanat počne da peče u nacionalnom timu shvatio je kao privilegiju.

“Ponosan sam što sam započeo ovu novu karijeru sa nacionalnim timom, zahvaljujem se i predsjedniku Gravini i treneru Mančiniju na povjerenju i prilici”.

Prvi izazovi De Rosija i Italiju očekuju već krajem mjeseca u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Gost Azurima 25. marta biće Sjeverna Irska, tri dana kasnije Italija gostuje Bugarskoj, a 31. marta Litvaniji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име