Sautgejt
Twitter: Sautgejt
Garet Sautgejt, selektor engleske reprezentacije izjavio je da snosi punu odgovornost za poraz od Italije, kao i za odluku ko će da izvodi penale.

On je u svom maniru, obrazložio engeskoj javnosti da igrače niko ne bi trebao da dira, već ako traže žrtvu da razapnu njega.

“Sve je na meni. Ja sam kriv, razapnite mene. Odlučio sam se za izvođače penala na osnovu onog što smo radili na treningu. Pobjeđivali smo zajedno kao tim, a što se penala tiče to je moj zadatak i u potpunosti je na meni”, rekao je Sautgejt poslije finala.

On se onda okrenuo i ka mladome Bukajo Saku koji je promašio posljednji penal.

“Saka je super dečko. Veoma je popularan u reprezentaciji. Imao je nevjerovatan turnir i postao je zvijezda. I dalje će biti zvijezda. I u finalu je igrao odlično. Moramo da mu damo podršku i da mu pomognemo”, rekao je selektor Engleske.

Obrazložio je i uvođenje Rašforda i Sanča, kao i zašto su baš oni izveli penale.

“Imali smo dva izvođača jedanaesteraca koji su ušla u igru neposredno prije penala. Pratili smo ono što su radili sa svojim kubovima tokom dužeg vremenskog perioda i ono što su pokazali na treningu. To je proces koji nam je uspio u Rusiji (na Svjetskom prvenstvu) i u Ligi nacija, ali sada to baš nije uspijelo”, rekao je Sautgejt.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име