savićević
Na čelu Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević je zvanično objavio kandidaturu za novi mandat, a tim povodom je dao i opširan intervju ”Vijestima”.

”Klubovi su ušli u velike gubitke i mislili su da je izlaz u ovoj injekiciji od po 350 miliona eura. Moje mišljenje da ta liga ne bi bila interesantna već posle nekoliko godina, jer zamislite ligu a da ne možete da ispadnete iz nje. Uefa je morala da reaguje i da odbrani ne samo sebe, već 50 nacionalnih saveza. Imate, takođe, licemernu izjavu Florentina Pereza koji kaže nismo zvali Bajern. To je čista laž. Bajern je jedan od najvećih klubova na svijetu. Šta hoće da kaže – da su zvali Totenhem, a nisu Bajern? Ne, to nije istina, Bajern nije hteo da učestvuje, nije ni Borusija Dortmund”, istakao je Savićević, zatim nastavio.

”Vidio sam da je Čeferin izjavio koji bi klubovi učestvovali u Superligi da se pravila prije 20 godina. Real je tada bio smiješan, Sakijev Milan mu je dao devet golova u dvije utakmice. Tada su u vrhu bili Aston Vila, Porto, Verder Bremen, Monako, Pari Sen Žermen… A sada, ovih 12 klubova koji su htjeli da igraju Superligu, svi oni su došli do sadašnje vrijednosti kroz sistem Uefine Lige šampiona koju je osmislio Johanson, nastavio Platini, sad Čeferin. I napravili su vrijednost da mogu da se zaduže 600, 700 ili 900 miliona. I sada žele da je napuštaju – vrlo ružno, ali mi je drago što je Uefa donela jak stav”, zaključio je Savićević.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име