Sindikat profesionalnih fudbalera
SPFCG
Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore i Fakultet za menadžment iz Herceg Novog ozvaničili su saradnju između ove dvije institucije. Potpisan je protokol o poslovno-tehničkoj saradnji u cilju nadogradnje postojećih kapaciteta obje ustanove.

Predsjednik Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore Željko Janović je iskazao zadovoljstvo što je sa ovim Sporazumom počela konkretna realizacija još jednog segmenta aktivnosti SPFCG, a koja se odnosi na obrazovanje fudbalera u Crnoj Gori.

  • “Fudbalska karijera je kratka, obaveze su brojne, i igrači su normalno fokusirani prvenstveno na fudbal. Ipak, po okončanju aktivne karijere dolazi onaj osjetljivi period tranzicije u kojoj se ne snađu svi najbolje. Upravo ovom aktivnošću pokušavamo da im pomognemo, na način što je članovima SPFCG u skladu sa ovim dokumentom omogućen popust od 30% cijene akademske godine, i što je možda još važnije na ovom Fakultetu imaju mogućnost da kompletne studije prate on-line, čime je praktično otklonjena glavna barijera za aktivno pohađanje nastave. Programi su atraktivni, prilagođeni savremenim zahtjevima tržišta rada i naša je želja da što više aktivnih fudbalera, ali i onih koji su skoro završili karijeru stekne visoko obrazovanje, što je uostalom i trend u Evropi. Razvoj novih tehnologija otvorio je nove mogućnosti, i na sportistima je da ih iskoriste, a mi ćemo u narednom  periodu raditi na obezbjeđivanju dodatnih subvencija za članstvo. Programska orjentacija Sindikata profesionalnih fudbalera podrazumijeva kontinuiranu nadogradnju usluga u skladu sa realnim profesionalnim i životnim potrebama naših članova i još jednom iskazujem zadovoljstvo i zahvalnost  što smo u Fakultetu Adriatik našli partnera sa kojim realizujemo ovaj projekat“, istakao je Janović.

Prof.dr Irena Petrušić je naglasila da ovaj Sporazum predstavlja nastavak dobre prakse koju Fakultet već ostvaruje stipendiranjem sportista iz Herceg Novog:

  • “Ovo je prilika da ovu praksu nastavimo i produbimo i sa sportistima koji nisu iz našeg grada, te da sa zadovoljstvom podržimo mlade ljude koji žele da se afirmišu i napreduju i u akademskoj sferi. Svjesni problema profesionalnih sportista da usklade naporne treninge sa akademskim obavezama, mi mladim sportistima nudimo i mogućnosti sistema učenja na daljinu, kako bismo pokazali da obrazovanje i sport mogu ići zajedno, tim prije što je jedan od kurseva (predmeta) koje mi na Fakultetu nudimo u okviru naših postdiplomskih studija jeste upravo Menadžment u sportu”.

Dekan Fakulteta za menadžment je dodala da je cilj da pored profesionalnih sportskih uspjeha članovima Sindikat profesionalnih fudbalera CG omogućimo ostvarivanje i akademskih rezultata:

  • “Nadamo se da će mladi fudbaleri iskoristiti priliku koja im se nudi te i na akademskom nivou pokazati iste one, zavidne rezultate, koje pokazuju na fudbalskom terenu“, istakla je Petrušić.

4 KOMENTARI

  1. Suma sumarum fora je u 30% popusta .. i ranije su sportisti zavrsavali fakultete samo ko je zelio .. odlazak na predavanje nije obavezan,obavezno je izaci na ispit… u srednjim skolama fakticki se ne pojavljuju jer tek tada imaju pregrst obaveza,treninzi + igraci koji igraju za reprez pa su i srednju zavrsili gdje je odlazak na nastavu bio obavezan…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име