smjernice za organizaciju
FSCG
Komisija za takmičenje sačinila je, shodno novim mjerama za borbu protiv pandemije COVID-19 usvojenim od strane Nacionalnog koordinacionog tijela, smjernice za organizaciju utakmica u okviru takmičenja kojima rukovodi FSCG.

Na svim utakmicama Telekom 1. CFL, Amplitudo 2. CFL, Kupa Crne Gore, Omladinske i Kadetske lige, ŽFL i Futsal lige obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica od početka do završetka utakmice za sva lica prisutna na stadionu. 

Igrači su dužni da nose zaštitne maske za lice i rukavice dok se nalaze u svlačionicama prije početka, na poluvremenu i nakon završetka. Igrači koji nastupaju (koji su na terenu) nisu obavezni da nose zaštitne maske za lice, kao ni igrači koji kao rezerve nastupe na utakmici (koji uđu u igru). Od obaveze nošenja zaštitne maske za lice izuzeti su šefovi stručnog štaba, dok su ostala službena lica obavezna da tokom boravka na stadionu nose zaštitne maske za lice i rukavice.   

Glavni sudija utakmice i njegovi pomoćnici obavezni su da nose zaštitne maske za lice i  rukavice u zatvorenom prostoru prije početka, na poluvremenu i nakon završetka utakmice, dok je četvrti sudija obavezan da nosi zaštitnu masku za lice i tokom trajanja utakmice. Delegat utakmice je u obavezi da nosi masku tokom trajanja utakmice, kao i tokom boravka u službenim prostorijama prije početka, tokom poluvremena i nakon završetka utakmice. 

Svi gledaoci, kojima je kroz smjernice za organizaciju utakmice dozvoljen ulaz na stadiojn, obavezni su da nose zaštitnu masku za lice tokom cijelog boravka na stadionu.

Klubovi moraju osigurati da sakupljači lopti nose zaštitne maske za lice od dolaska na stadion, tokom trajanja utakmice pa sve do izlaska sa stadiona.

Odredbe propisane kroz smjernice za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 važe od utorka, 17. novembra 2020. godine, obavještava FSCG.

3 KOMENTARI

  1. Pa najbolje da maske nose i u toku meca.. 😃
    Ljudi moji,moramo se svakako cuvati zbog sebe i drugih.. Mjere se ne postuju,br zarazenih se drasticno povecao .. sve je izmaklo kontroli zbog nemarnosti pojedinaca

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име