Alfonsko Sopo
Dan online
Fudbaler Zete, internacionalac iz Kameruna, Alfonso Sopo optužio je glavnog sudiju meča Nikolu Dabanovića da ga vrijeđao na rasnoj osnovi. Skandal u derbi meču Budućnost – Zeta obilježio je devetu rundu takmičenja u 1. CFL.

Mnogo komentara i reakcija nakon neslavnog završetka utakmice “Pod Goricom” a još jedna neprijatnost mogla bi da potrese fudbal u Crnoj Gori. Defanzivac Zete Sopo je nakon meča za “Vijesti” izjavio da je glavni sudija meča Dabanović iskazao nepoštovanje i vrijeđao ga po rasnoj osnovi:

  • “Kada je dosuđen penal za Budućnost, bio sam blizu sudije i rekao mu: ‘Ovo nije penal, ovo ne može da bude penal, ovo nigdje nije penal’. On mi je dobacio: ‘J….. te crnac’. Znam crnogorski jezik, sve razumijem. Simović je stao u moju u zaštitu i on je isključen”

Iskusni defanzivac koji već dugo igra u našoj ligi izjavio je da ovakva situacija nije prvi put.

  • “Drugi put se ovo događa. Ne mogu da se sjetim imena sudije koji je to uradio ranije. Ne znam da li su oni rasisti, ali ovo jeste nepoštovanje. Došao sam iz Kameruna da igram u Crnoj Gori i ono što najmanje očekujem jeste poštovanje. Da se ovako nešto dogodi u Francuskoj ili Engleskoj, to bi bio skandal velikih razmjera” izjavio je Sopo

Utakmica između Budućnosti i Zete gotovo sigurno biće registrovana rezultatom 3:0 za domaćina a ostaje da se vidi kakve će biti kazne za Zetu. Fudbalski savez je prilično rigorozan i disciplinski pravilnik navodi teške disciplinske kazne za ovakva dešavanja, oduzimanje do devet bodova, suspenzije za aktere, novčane kazne.

14 KOMENTARI

  1. Totalni neprofesionalizam i primitivizam je ono sto zakljucujem iz svega sto sam cuo i procitao o ovom mecu. Prvo od sudije preko rukovodstva do igraca. Igraca ponajmanje, jer ih je neko pozvao da napuste teren

  2. Nevjerovatna situacija, ne znam uopste sta da.mislim i kome da vjerujem. Sve je moguce i da je sudija lose radio svoj posao i dosudio toliko crvenih bez osnova, ali da napuste teren..malo je reci da sam razocaran

  3. Ako je ovo istina , ovo je stvarno bruka , smatram da nismo rasisticka zemlja , iako svuda ima budala … Ali jedan sudija koji sarađuje sa igračima razlicitog porijekla pa sigurno odavno , ovako da se ponaša … Kazna pod hitno za njega.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име