REPREZENTATIVCI ŠPANIJE OSUDILI PONAŠANJE RUBIJALESA: 'Nije dorastao predstavljanju institucije'

Fudbaleri Španije osudili su postupak predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa.

U Španiji se ne smiruju strasti otkako je Rubijales, na dodjeli medalja poslije osvajanja Svjetskog prvenstva za žene, u usta poljubio igračicu Dženi Ermoso.

Igrači ‘furije’ su po okupljanju uoči kvalifikacija, njegovo ponašanje ocijenili kao neprihvatljivo.

”Želimo da odbacimo ono što smatramo neprihvatljivim ponašanjem gospodina Rubijalesa, koji nije dorastao predstavljanju institucije na čijem je čelu.” rekao je Morata, koji je saopštenje pročitao u ime cijele selekcije.

”Čvrsto i nedvosmisleno stojimo iza svih vrijednosti koje naš sport predstavlja. Španski fudbal mora da bude sila koja predstavlja poštovanje, inspiraciju, inkluziju i različitosti i da bude primjer ispravnog ponašanja, kako na terenu, tako i van njega.” dodaje se u saopštenju.

Za medije su govorili Marko Asensio, Rodri i Aspilihueta.

”Želimo još jednom da iskažemo koliko smo ponosni i srećni zbog uspjeha ženskog tima koji je postao šampion svijeta. To je istorijski uspjeh koji će u budućnosti biti tačka po kojoj se ženski fudbal u Španiji dijeli na prije i poslije i koji nevjerovatnim trijumfom inspiriše nebrojeno mnogo žena. Želimo izraziti žaljenje i solidarnost sa igračicama čiji je uspjeh ukalja.” zaključuje se u saopštenju.

Postavi odgovor