Ne samo što je igrao u klubu iz Sportinga, već je njegovim donacijama i otvaranjem škola za omladinske selekcije omogućio klubu da funcioniše standardom evropskih velikana. Portugalski velikan zaslužio je da jednog dana stadion nazovu po njemu. Uprava kluba Sportinga, odlučila je da promijeni ime stadiona, odnosno da postojećem doda ime “CR7”, brendirani znak njihovog heroja Kristijana Ronalda.

Trenutno ime stadiona je Alvalade po istoimenom osnivaču i prvom članu “Lavova” u istoriji. Nakon odustajanja od studija medicine na Harvardu zbog svoje fobije od krvi, okrenuo se drugim stvarima u svojoj zemlji. Finansirao je izgradnju stadiona na svom zemljištu. Alvaleda je umro od španske groznice u 33. godini života. 2003. godine zbog organizacije evropskog prvenstva u fudbalu stadion je srušen, na čijim temeljima je napravljen novi pod istim imenom.

Što se tiče Kristijana Ronalda, njegova ljubav prema Sportingu je velika i uzvraćena. Njihov je najbolji igrač svih vremena i veliki obožavalac publike. Gostujući sa Junajtedom provocirao je navijače Benfike, čak im je pokazao i srednji prst. Za Real je u jednom meču postigao golove vrijedne prolaza, ali ljubav prema klubu mu nije dozvolila da ih proslavi. Tada je ostao ucrtan u njihovim srcima.

Dosta je razloga da njegovo ime bude upisano na stadionu, pa su ljudi iz uprave odlučili da mu se na ovaj način zahvale.

Predsjednik F.Varandas poručuje: ,,Svakako da će se to desiti, ponosni smo na njega jer je on najbolji proizvod Sportingove akademije i najbolji igrač svih vremena Portugala i svijeta.”

12 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име