Kraj
UEFA (@UEFA) / Twitter
Kraj sezone nepredvidljiv, UEFA i dalje u šoku.

Posle odluke da 12 klubova krene u formiranje Superlige i da ona počene već za četiri mjeseca, usledile su osude.

Šest velikih englesih klubova, tri italijanska i tri španska kluba su se odlučila na ovaj korak, dok su Bajern i PSŽ ostali po strani.

U pitanju je ogroman novac, 3.5 milijarde dolara koje će JP Morgan uložiti samo prve sezone. Takođe tu će biti još dosta sponzora.

Sada se postavlja pitanje da li će doći do kraja Liga šampiona i LE. Jer teško se može zamisliti PL bez top 6, ili Seriju A bez Intera, Milana, Juventusa ili Špansku ligu bez velikana.

Kako će UEFA reagovati na sve ovo ostaje da vidimo, ali sa druge strane vjerovatno će morati da donesu drugu strategiju. Kako izvor blizak UEFA prenosi engleski klubovi će završiti sezonu i dozvoliti da igrači iz pristalih klubova igraju na prvenstvu Evrope.

14 KOMENTARI

  1. Bila bi fora sada, odmah danas da izađe saopštenje iz UEFA: 12 klubova se izbacuje iz nacionalnih prvenstava, iz evropskih takmičenja, ne smije niko sa njima da igra prijateljske utakmice…Igrači mogu da igraju EP jer oni nisu krivi, za sada automatski ih nema sledeće godine nigdje osim u toj superligi. Ako se vrate kreću iz najnižeg ranga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име