Stanojević

Fudbaleri Partizana u čevrtak igraju prvu evropsku utakmicu ove sezone, a prije toga trener crno-bijelih, Aleksandar Stanojević, održao je konerenciju za medije.

Nisu jedini srpski klub koji nastupa u Evropi ove nedelje, ali kada bi svi preskočili početnu fazu kvalifikacija u evropskim kupovima povećala bi se nada da bismo u projekciji mogli da imamo čak i dva predstavnika Srbije u borbi za Ligu šampiona.

To je prokomentarisao i Stanojević, ali…

– Nisam toliki patriota da razmišljam o srpskom fudbalu. Gledam kako da Partizan ode dalje. Ljudi koji vode srpski fudbal bi trebalo da se bave tim stvarima. Imali smo utakicu u subotu, naredna je sjutra, zatim za tri dana… Još kad bih se bavio srpskim fudbalom…. Nama želim sve najbolje – rekao je Stanojević na konferenciji.

Dotakao se Stanojević i premijere protiv Prletera, ali i narednog protivnika.

– Srećni smo i uzbuđeni što posle godinu i mjesec dana igramo pred našim navijačima. Na ’Karađorđu’ je bilo emotivno, sad se isto osjećamo, jedva čekamo da počne. Nadamo se da ćemo uz podršku publike ići u dobrom smjeru – rekao je Stanojević i dodao:

– Teško je ponavljati onakvo izdanje kao protiv Proletera. Ono je bila izuzetna igra, doprinijela joj je i energija sa tribina, ali idemo ka tome, tako se ponašamo i treniramo. Guramo naprijed.

Kada se radi o narednom protivniku, Stanojević je bio vrlo rječit.

– Slovačka je zemlja u fudbalskom usponu, iza ovog kluba stoji MOL, moćna kompanija, trener tima iz Dunajske Strede im je Mađar, ima na raspolaganju više od 20 stranaca, forsira sistem 3-5-2, podsjećaju na mađarsku reprezentaciju, jasno definisanog načina igre. Ispratili smo sve utakmice iz pripremnog perioda, promjene u prelaznom roku, doveli su dva nova igrača koji se uklapaju u njihov sistem. Opasni su napred, napadaju sa dosta igrača. Oprezni smo, ali vjerujemo u nas, u dobrom smo momentu. Ulazimo sa samopouzdanjem i vjerom u povoljan rezutat – zaklučio je Stanojević.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име