Stoičkov: Rikelme nije uspio u Barsi jer je imao idiota za trenera

0
15
Stoičkov
Foto: FC Barcelona
Legenda Barselone i bugarskog fudbala Hristo Stoičkov i dalje ne cijeni trenerske kvalitete Luja van Gala koji ga je jednu sezonu trenirao u Barseloni.

Stoičkov je 1994. proglašen za najboljeg igrača sveta, a na pitanje za što Rikelme nije mogao da se dokaže na „Kamp Nou“ imao je brz odgovor.

„ Zato što je za trenera imao idiota poput Van Gala, čini mi se da je to očigledno,“ rekao je Stoičkov i nastavio:

„Radio je dobre stvari, što mora da se prepozna i prizna, ali zbog njegove gluposti ispaštali su mnogi igrači u svijetu fudbala. I sam sam imao problema sa njim, kao kad je prvi put ušao u svlačionicu i rekao da ima previše ‘krojfizma’. Upravo tako, pogledaj razliku između tebe i Johana…“.

Van Gal i Krojf nisu bili u najboljim odnosima, a očigledno je Bugarin uvijek tražio zamjerke holandskom treneru.

„Rikelme nije mogao da pokaže potencijal u Barselonu zbog načina na koji ga je Van Gal raspoređivao na terenu. Imao je fantastičnu karijeru, pogotovo u Viljarealu, ali čak i u toj jednoj sezoni sa Van Galom u Barseloni bio je vrlo dobar. Natjerao me je da se zabavljam sa njim. Negovi golovi, dodavanja, driblinzi… ali kad dođe neko ko želi da napravi vino sa jabukama, ne ide to dobro. I na kraju je tako ispalo“. zaključuje Stoičkov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име