Stojković: Novak je fenomen sam po sebi!

Selektora Dragana Stojkovića i njegove izabranike obradovali su podvizi našeg košarkaša Nikole Jokića koji je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige i tenisera Novaka Đokovića koji se plasirao u finale Rolan Garosa nakon impresivne partije protiv Nadala.

Stojković kaže da se silno obradovao kada je čuo lijepe vijesti.

”Kad se čovjek probudi i čuje lijepe vijesti, naravno da se silno obraduje. Ponosni smo ovih dana i lijepo se osjećamo, iako su nas Nikola i Novak navikli na svoje podvige i ovo nije ništa novo.

Rezultati koje postižu svakako ulaze u sve anale sporta i izazivaju divljenje čitavog svijeta. Novak je fenomen sam po sebi. Mečevi koje je tokom karijere odigrao protiv Nadala i Federera dobili su epitet epskih i ušli u istoriju tenisa kao nešto čudesno i neponovljivo.

I on sam ispisuje najljepše stranice ovog sporta, to je nešto fascinantno. Naš čovjek dominira svetskim tenisom i kako da ne budemo ponosni i srećni. Želim mu da nastavi u istom stilu, pa i ako izgubi neki meč, to apsolutno ništa neće promijeniti u mom mišljenju”, izjavio je selektor Stojković za sajt FSS-a.

”Biti proglašen za najboljeg igrača u jednoj ligi koja je svojevrsna arena košarkaških vedeta, zaista je fascinantan rezultat. Riječ je o takmičenju koje se mnogo razlikuje od ove košarke koju mi gledamo u Evropi i Somborci mogu itekako da budu ponosni na svog sugrađanina, a i mi zajedno sa njima.

Iskrene čestitke obojici, ti uspjesi su apsolutno pokazatelj vrijednosti jedne zemlje, jedne sportske nacije. To je ono što svi mi koji se bavimo sportom nosimo sa sobom, pogotovo kada se takmičimo van granica Srbije. Jedna ogromna odgovornost koju moramo da imamo. Tako sam razmišljao dok sam igrao fudbal, tako razmišljam i sada.

Fantastična je stvar kada iz jedne male zemlje postižete tako vrhunske rezultate. Sportisti su bili i ostali najbolji ambasadori svog naroda i sve ovo što rade Novak i Nikola meni kao građaninu Srbije čini jedno veliko zadovoljstvo. Ovo nije kraj, naravno. Tek će oni da nam donose lijepe vijesti”, zaključio je Dragan Stojković.

Postavi odgovor