sudija
Srđan Obradović / Twitter

Mnogo se priča o namiještanju utakmica, greškama sudija i brojnim drugim malverzacijama u srpskom fudbalu. Ovog puta je jedna takva zloupotreba propraćena kaznom.

Fudbalski sudija Srđan Obradović iz Jagodine, osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja na utakmici između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša, odigranoj 13. maja 2018. godine u Subotici.

Sudija je osuđen u novosadskom Višem sudu Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije.

Uz to sudiji je izrečena i mjera zabrane da u trajanju od deset godina od pravosnažnosti presude obavlja sudijsku funkciju na utakmicama, ali i sve poslove u Fudbalskom savezu Srbije.

Kako se navodi, Obradović je ne toj utakmici favorizvao domaći tim, koji je slavio sa 2:0, a sporan je bio i dosuđeni penal.

Inače, Srđan Obradović je naknadno delegiran za susret Spartaka i Radničkog, uz obrazloženje Sudijske komisije FSS da je UEFA zahtjevala da prvobitno određeni Milorad Mažić odmara pred finale Lige šampiona.

Na istom susretu Obradović je isključio i Milana Pavkova, tadašnjeg fudbalera Radničkog, koji je pozvan na suđenje kao svedok.

Obradović je rekao da je vidio da je jedan igrač Radničkog igrao rukom, kao i da mu je tu informaciju potvrdio pomoćni arbitar na tom meču. Istakao je i da se ni sa kim nije dogovarao kada je delegiran za utakmicu.

3 KOMENTARI

  1. Zašto se država miješa u fudbalska pravila ?? Pa zar fudbalski savez nije mogao to da riješi,da poništi rezultat,ako sudija nije pravilno sudio.. A ako je to što je svirao penal dokaz da je korumpiran,bojim se da za dokazivanje korupcije mora postojati mnogo konkretniji dokaz, odnosno pare…

  2. Jeste bio penal. Zakacila lopta igraca Radnickog po prstima kad je prosla izmedju nogu. Doduse po prstima na nozi. E sad noga, ruka, egal. Penal je kad sudija kaže penal.

  3. Koliko godina zatvora zaslužuje sudija na Partizanovoj utakmici kada bek Partizana Obradović šutne protivničkog igrača a on sudi penal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име