VAR

Nema sumnje da je od uvođenja VAR tehnologije fudbal nepovratno promijenjen, a istorija ispisana pri prvom korišćenju. Koliko efikasan, toliko taj sistem zna da bude kontroverzan, a zanimljivo je vidjeti kako utiče na tabelu u Španiji.

Za razliku od Engleske u Primeri se Virtuelni asistentkoristi sa daleko manje kontroverzi. Ugledni španski “AS” se pozabavio igrom brojeva kako bi izgledala tabela da ga nema.

Ono što je vjerovatno najzanimljivije je to da bi lider Atletiko Madrid ostao na istom broju bodova (67). Virtuelni sistem kod “jorgandžija” nije radio ni u jednoj ključnoj odluci.

Real Madridu je on donio dva boda protiv Betisa kada je u 81. minutu vidio povlačenje Bartre u kaznenom prostoru što je Ramos sa bijele tačke iskoristio i donio pobjedu.

Barselona je tu na nuli. U jednoj situaciji je imala pomoć VAR-a, a u jednoj je odmogao. Video asistent je pokazao da De Jong nije bio u ofsajdu za pobjedu od 2:1 nad Sosijedadom, ali jeste Brajtvajt u utakmici sa Eibarom (1:1).

Od upotrebe sistema u Španiji je najviše koristi imali fudbaleri Viljareala koja imaju 47 bodova, a da nema VAR-a imali bi čak šest manje. Potom slijedi Elče koji ima 26, a bez VAR-a bi bio na 22. Eibar je dobio tri boda i umjesto 20 sada ima 23.

Najviše su izgubile ekipe Real Sosijedada i Osasune koji su zbog upotrebe VAR-a ostale bez unaprijed upisanih četiri boda.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име