takmičenja

Pandemija korona virusa napravila je haos u svijetu fudbala.

Nakon smirivanja situacije konačno imamo nastavak takmičenja. Njemačka Bundesliga je prva počela sa prvenstvenim utakmicama u najvećim ligama Evrope. Na pomolu su i nastavci takmičenja u Engleskoj, Španiji i Italiji dok je odlukom vlade Francuske Liga 1 završena.

Samim nastavkom takmičenja napravljen je plan i program završetka takmičenja. Planirano je da to bude kraj jula da bi se u avgustu odigrala završnica Lige Šampiona, Lige Evrope i evropskih kupova.

Ali u tom periodu je ljetnji prelazni rok. Kako će se on održati?

Definitivno i julu i avgustu neće. Predlog je da ljetnji prelazni rok počne 3. septembar i da se završi 5. oktobra, kada se planira početak novih sezona u ligama. Rok bi trajao nešto više od četiri nedelje što nije ni malo kratak period.

Jedini zagovornici ove priče su agenti fudbalera koji vole da se raspleti oko transfera vode na duge staze zbog njihove provizije.

Ovo je samo predlog koji će vjerovatno pretrpjeti izmjene. Do sada svaka asocijacija je određivala datume prelaznih tokova pa je tako prelazni rok u Engleskoj bio kraći za 15 dana u odnosu na Španiju. Ovakva opcija sada neće biti moguća zbog komplikacija koje može da izazove tako da će za svaku asocijaciju važiti isti datum prelaznog roka.

20 KOMENTARI

  1. Ne vidim sto bi bilo sporno da pocne 3 septembra i da traje do oktobra, u ovakvim situacijama tako jednostavno mora…nedje i ocekivano da se pomjeri prelazni rok.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име