Tebas
Havijer Tebas / Twitter
Havijer Tebas, predsjednik La Lige uputio je kritike na račun Pereza, Anjelija i Laporte, prve ljude Reala, Barselone i Juventusa.

Tebas je naveo da u evropskom fudbalu ima mnogo problema.

“Biće nam isto ako se ne odbranimo od opasnosti koje nam prijeti od velikih klubova i institucija. Koncept Superlige nije mrtav. Zbog toga je dovedena u pitanje ekonomska stabilnost evropskog fudbala. Takvu situaciju ne smijemo da guramo ispod tepiha, jer su ugroženi osnovni principi evropskog fudbala: meritokratija, osnova takmičenja i ekonomska stabilnost.”

“Neophodno je promeniti stvari, ali u suprotnom smjeru, bez finansijskog pražnjenja nacionalnih liga. Modernizacija ne znači promjenu formata takmičenja ili promjenu njegove periodičnosti, već dovođenje evropskog fudbala u propast prebacivanjem novca iz nacionalnih liga u niz klubova. Nije rešenje u projektima poput Superlige ili klupskog svjetskog kupa. Oni misle da smo naivni, da smo glupi. Ono što su pokušali da urade je puč protiv UEFA i evropskih takmičenja”, kazao je Tebas.

Osvrnuo se Tebas na kazne i suspenzije klubova.

“Liga šampiona je pet ili šest godina bez Mančester junajteda te takmičenje može da opstane i bez Barselone, Juventusa i Real Madrida. Oni nijesu od suštinske važnosti, takođe La Liga može da preživi sezonu ili dvije bez dva kluba u Evropi”.

Nadovezao se i Čeferin, predsjednik UEFA:

“Superliga je lekcija koja nas navodi na razmišljanje o budućnosti. Nakon pokušaja nekih secesionista koji su se odvojili od fudbalske zajednice u UEFA više cijenimo važnost jedinstva u evropskom fudbalu i jači smo zahvaljujući svojoj različitosti, bogatiji i bolji za nju, jer smo različiti. Sve lige, klubovi i navijači su podjednako važni, a evropski fudbal je jači nego ikad”, rekao je Čeferin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име