Terzić

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić se u razgovoru za “Sportski žurnal” dotakao teme regionalne lige. Kazao je da o tome nisu vođeni zvanični razgovori, ali da on “razmišlja naglas”, da bi zbog finansijskih razloga i potencijalno većih prihoda, zajednio sa drugim timovima iz Srbije igrao regionalnu ligu sa ekipama iz Rumunije, Mađarske i Bugarske.

“Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički, Čukarički… trebalo bi da razmišljaju o regionalnoj ligi. Imamo primjer Belgije i Holandije, koje razrađuju model za zajedničko takmičenje. Da se nije pogoršala politička situacija, to bi učinile Rusija i Ukrajina” – kazao je prvi čovjek aktuelnog šampiona Srbije.

Terzić je dalje kazao da bi zasigurno veću pažnju privukla regionalna fudbalska liga sastavljena od timova iz bivše SFRJ, ali zbog bezbjednosnih razloga i poznatih negativnih stavova navijača, nju je nemoguće formirati i da o njoj ne treba razmišljati.

“Srbija, Mađarska, Rumunija, Bugarska su područja sa zbirom od oko 50 miliona stanovnika, postojalo bi interesovanje publike, televizija i sponzora. To bi donosilo prihode od ulaznica i TV prava i sponzora” – kazao je Terzić.

10 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име