Tete na meti Lestera i Brentforda

Mediji sa Ostrva prenose da su Lester i Brentford zainteresovani za usluge brazilskog krilnog napadača iz Šahtjora, Tetea, koji je slobodan u odabiru sredine zbog rata u Ukrajini.

Vrijednost Brazilca se procjenjuje na 25 miliona eura ali klubovi neće morati da plate ni cent obeštećenja jer su stranci iz ukrajinske i ruske lige dobili dozvolu da napuste klubove, odnosno da raskinu ugovore ako to žele.

Aktuelni šampion Ukrajine, Šahtjor, u svojim redovima ima čak 12 stranaca i trenutno svi traže novi klub i žele da napuste ekipu. Tete je jedini koji se dovodio u vezu sa bilo kojim timom iz engleskog fudbala.

Problem predstavlja činjenica da timovi nisu uvjereni da je pametno potpisivati igrača pred sam kraj sezone. Trenutno se razmišlja o tome da igračima koji dođu iz pomenute dvije lige bude dozvoljeno samo da treniraju sa novom ekipom a odluka o eventualnom potpisivanju ugovora bi bila donijeta na ljeto. Lester, Brentford kao i svi ostali imaju za sada dozvolu da dovode igrače do početka aprila.

Tete je ove sezone na 17 ligaških mečeva tresao mrežu devet puta a uz to ima i jednu asistenciju. Dvadesetdvogodišnjak je predstavljen kao veoma talentovan igrač. Iako je trenirao sa nacionalnim timom Brazila, do sada nema zvaničan nastup dok je prije toga nastupao za U23 selekciju.

4 Komentara

  Rat je bas napravio haos

  Odgovori

  On je dobar igrac….

  Odgovori

  Klubu će sigurno dobrinjeti sa odličnim pojačanjem

  Odgovori

  I on je prilicno skup igrac..

  Odgovori

Postavi odgovor