Trener Fonseka i igrači “vučice” odrekli se plata do kraja sezone

42
222

Stručni štab i fudbaleri Rome odrekli su se plata u sledeća četiri mjeseca kako bi pomogli klubu da prevaziđe finansijsku krizu tokom pandemije koronavirusa.

Igrači su pristali i da se povećaju plate ljudima u radnoj zajednici kluba, koji su stavljeni na program italijanske Vlade o socijalnoj sigurnosti, kako bi im to pomoglo da imaju redovna primanja.

U današnjem saopštenju kluba, objavljeno je da su se trener i igrači odrekli plata koje je trebalo da prime između marta i juna kada je trebao da bude kraj sezone.

“Uvjek u Romi pričamo o zajedništvu. Igrači, trener i njegov stručni štab pristali su dobrovoljno da se odreknu plata i tako su dokazali da smo svi zajedno u ovome” – kazao je Izvršni direktor, Gvido Fijenga.

“Kapiten Edin Džeko, svi igrači i trener Paulo Fonseka pokazali su da razumiju šta znači ovaj klub i za šta se zalaže, tako da smo im svima zahvalni na ovom vrhunskom gestu prema zaposlenima u klubu” – dodao je direktor Rome.

Rimski klub je prenio otvoreno pismo igrača upravi:

“Mi igrači smo spremni da igramo čim to bude moguće, da tražimo svoj maksimum u ostvarivanju naših ciljeva, ali u isto vrijeme shvatamo da to neće biti dovoljno za suočavanje sa ekonomskim posledicama zbog trenutne situacije. U nadi da ćemo uraditi nešto što kompaniji može da pomogne da bolje nastavi projekat Rome koji svi dijelimo, nudimo ovaj finansijski prilog. Osim toga podržavamo inicijative AS Roma i “Roma Cares” da pomognu onima koji su u teškoj situaciji zbog virusa. Forca Roma! Igrači AS Roma.”

42 KOMENTARA

    • Posteno nema sta,imaju ljudi i srca i love tako da mogu.
      I ja bih se odrekao plate da mogu da dobijem nesto na kladionici, jedan meridianov jackP bi mi resio probleme?

  1. Svaka cast igracima Vucice u tom periodu ustedjeli su vise od 12mil sto je dovoljno da niko od zaposlenih u klubu je dobije otkaz.

  2. Au, dok sa jedne strane ima onih koji ni cent nisu htjeli dat, ima i onih koju su… Ne mogu da nadjem prave rijeci. Svaka cast!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име