Tomas Tuhel
Foto: Reuters

Odmah po okončanju Lige šampiona povela se priča da bi Čelsi trebalo da uđe u pregovore sa Tuhelom i veže ga dugoročno novim ugovorom, ali od tih pregovora nema ništa.

Ne zato što Čelsi nije zadovoljan radom trenera koji im je donio drugu Ligu šampiona u istoriji, već zato što je automatski produžetak saradnje predviđen kada je bio sklopljen prvi ugovor.

Po slovu te saradnje koja je trajala do juna 2022. godine, Tuhelu se u slučaju osvajanja Lige šampiona saradnja automatski produžuje na dodatne dvije godine, odnosno do juna 2024. godine.

Zbog toga i nema pregovora sa sjajnim trenerom koji je i u vrijeme slavlja zbog Lige šampiona imao na umu da će ostati na klupi fudbalera Čelsija.

– Nisam sto odsto siguran, ali moguće je da već sada imam novi ugovor. Moj menadžer mi je nešto tako rekao, moraću da provjerim – rekao je Njemac prije nego što je isplivala informacija da je u pravu i da je papirima vezan za Čelsi do 2024. godine.

Napomenuo je Tuhel da je već sada gladan nove titule i da se okreće planovima za narednu sezonu gdje su mu ciljevi sa Čelsijem najveći mogući.

– Već sada sam gladan nove titule. Strast mi je da osvojim što više trofeja i da rastem kao trener. Slavićemo nekoliko dana, a onda ćemo se okrenuti narednim izazovima. Niko ne želi da se odmara. Želim sledeći trofej, naredni uspjeh, novu titulu. Želim da budem dio toga i tražim da budem dio toga. Da ne pravimo nikakve greške – poručio je Njemac.

Za Tuhela slijedi još nekoliko dana pauze pa onda plan sa čelnicima kluba za predstojeći prelazni rok gdje će Njemac izvršiti određene promjene kako bi sklopio tim po ukusu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име