U Barseloni haos, klub pred bankrotom! Font traži ostavku predsjednika!

24
199
Zbog finansijskih neregularnosti, čak šest članova uprave je napustilo svoje pozicije u Barseloni. Bartolomeu se drma fotelja, a sve veći pritisak je na njega jer klub nema novca da izdrži ovu finansijsku krizu.

Viktor Font je protiv kandidat, a čuli smo za njega kada smo pisali o povratku Ćavija na klupu. Iz sjenke vrebaju i igrači predvođeni Mesijem i Pikeom.

“2017. godine sam poručio klubu da Siti i PSG imaju ogromne resurse odakle crpe novac, a da mi moramo povesti računa o finansijama. Postepeno mijenjati staru generaciju sa novom i tako dovesti finansijski bilans na nulu.” – rekao je Viktor Font.

“Međutim,šta se desilo. Nejmar je prodat i zarađeno je 222 miliona eura keša plus njegova plata. Na račun toga doveli su se igrači u vrijednosti od 500 miliona od kojih su neki sada na pozajmicama(Kutinjo). Njihove plate su povećale rashod pa sada klub po nekim procjenama izdvaja 72% prihoda na plate. Katastrofa!” – dodao je Font.

Još jedan poražavajući potez povukao je Bartolomeu. Usled smanjenja plata od 70% Barselona će i dalje biti na gubitku oko 300 miliona, pa je Bartolomeu zatražio da zaposleni budu stavljeni na vladin program mera pomoći. Zaista poražavajuće za klub čiji profit prelazi 600 miliona eura godišnje.

“Bartolomeu, povuci se dok još možemo da spasimo klub!” – poručuje Font predsjedniku Barselone

24 KOMENTARI

  1. Nije mi ih žao , stvarno nije ali se nadam da će se sastaviti kad počnu takmičenja , da se ne vade na ove stvari kad rezultati budu loši

  2. Jaki klubovi su neodrzivi na duzi rok , moraju da smanjuju plate,da prodaju odlicne igrace, i kad prodje pauza postanu ne prepoznatljivi ,a oporavak bude dug

  3. I treba da mu daju otkaz. Takav klub pred bankrotom a dje su im pare? Svaka utakmica 100 000 gledalaca pa sponzori . Tu nesto ne mirise dobro.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име