Dortmund
Sumaile Kulibali / Twitter
Dolazak novog trenera Marka Rozea podrazumijevaće i izvjesnu rekonstrukciju igračkog kadra u Borusiji Dortmund. Ta rekonstrukcija je počela danas i to od štoperske pozicije.

Već duže vrijeme “milioneri” jure pojačanje u centru odbrane. Manuel Akanđi, Dan Aksel Zagadu i vremešni Mats Humels su jedina tri klasična štopera u Borusiji.

Jasno je da je to za nivo ozbiljnog fudbala vrlo kratka rotacija. Shodno filozofiji koja vlada u Dortmundu dogovoren je dolazak mladog i talentovanog štopera Sumaile Kulibalija.

Kulibali važi za velikog talenta i izašao je iz čuvene škole Pari Sen Žermena koji nikako ne može da zadrži najtalentovanije igrače godinama…

Od Kingslija Komana (Bajern), Jasina Adlija (Sent Etijen), Tangija Kuasija (Bajern), Matea Genduzija (Arsenal), Muse Dembelea (Atletiko Madrid), Adrijana Rabioa (Juventus)…

No da se vratimo na Kulibalija koji je sa Borusijom potpisao ugovor do 2026. godine.

– Apsolutno sam oduševljen zbog prilike da zaigram za klub sa takvom tradicijom. Zahvalan sam Pari Sen Žermenu na svemu, ali vjerujem da je ovaj potez najbolji korak za mene.

Snažni štoper je odbio i druge ponude kako bi karijeru nastavio u Njemačkoj.

– Imao sam ponude drugih klubova, ali kada sam završio razgovor sa upravom Dortmunda, znao sam da je ovo pravi klub za mene – poručio je Kulibali.

On je projektovan kao novi biser kluba koji će od ljeta razvijati pod novim trenerom Markom Rozeom…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име