UEFA
Izvor: Twitter
Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je reprezentaciju Englekse jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nemira na Vembliju u finalu Evropskog prvenstva.

Nakon tri mjeseca donesena je odluka da se Englezi kazne sa dvije utakmice pred praznim tribinama, s tim što je druga uslovno u periodu od dve godine. Tribine će biti prazne na meču protiv Albanije u novembru.

Ali to nije sve, FA Engleske je i finansijki kažnjena jer će morati da plati 100.000 evra zbog loše organizacije utakmice, nereda oko stadiona, bacanje predmeta sa tribina na teren, zviždanje himni Italije, kao i uskakanje na teren po završetku meča.

„Iako smo razočarani zbog kazne, jasno nam je zašto je određena“, prokomentarisali su iz Fudbalske asocijacije.

„Osuđujemo ružno ponašanje pojedinaca koji su osramotili sve prisutne na Vembliju u finalu Eura i duboko žalimo što zbog toga ima ljudi koji nisu mogli da uđu na stadion“, dodaje se u saopštenju FA.

„Odlučni smo u tome da spriječimo da se išta slično ponovi, zato smo okupili nezavisnu komisiju koju predvodi baronesa Kejsi i koja će izvjestiti o svim okolnostima slučaja. Nastavljamo da radimo sa nadležnim tijelima i podržavamo njihove napore svih da se protiv odgovornih sprovedu sudski postupci“, zaključeno je u saopštenju Fudbalske asocijacije.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име