uefa

Finale UEFA Lige šampiona je zakazano za 29. maj, idalje su planovi da Mančester siti i Čelsi igraju u Istanbulu, kako je ranije određeno, međutim, u toku su pregovori.

Prema pisanju, medija u Engleskoj, UEFA planira razgovore sa britanskom vladom o premještanju utakmice na londonski “Vembli”. Turska je nedavno stavljena na “crvenu listu” britanskih vlasti vezano za ograničenja u putovanju zbog korona virusa.

Razgovori postoje, ali postoje i neki dodatni detalji koji bi morali da se riješe. Prvo će morati da se promijeni plan, pošto je za isti dan na “Vembliju” zakazana utakmica plej-ofa Čempionšipa.

https://twitter.com/LDNFootbalI/status/1391511090643800068?s=20

Ukoliko dođe do dogovora, UEFA bi pokušala da izdejstvuje da bude dozvoljeno prisustvo gledalaca u većoj mjeri. Trenutno, britanska vlada dozvoljava prisustvo 10.000 navijača, a UEFA želi da to bude barem 22.500.

Isto tako, tražilo bi se da se mjere popuste za sve koje dolaze iz inostranstva, a to su zvaničnici, kao i novinari koji imaju pravo prenosa i sponzori. Trenutno, postoji pravilo o karantinu, na deset dana po ulasku na Ostrvo.

Ali London nije jedina opcija o kojoj se razmišlja, pošto je u obziru i Porto. Takođe se navodi želja Turaka da finale bude u Istanbulu, pošto su potrošili preko 20 miliona evra za dodatno sređivanje stadiona “Ataturk”.

Kao kompenzaciju, UEFA bi ponudila Istanbulu organizaciju 2023. godine, ali to zahtjeva nove promjene plana. Za pomenutu godinu planiran je Minhen, pa bi onda njemački grad bio prebačen za 2025. Sankt Peterburgu je obećano domaćinstvo 2022. godine, a Londonu dvije godine kasnije.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име