UEFA

Brojne polemike izazvao je kraj utakmice drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Portugala i Srbije.

Meč na kraju utakmice je bio 2:2, a Portugal je uložio žalbu posle šuta u nadoknadi vremena. Spor je nastao oko jednog od poslednjih šuteva Portugala, sudija nije priznao gol, jer je procijenjeno da lopta cijelim obimom nije prešla gol liniju.

Onu su priložili žalbu UEFA organizaciji, a jedno od brojnih pitanja javnosti bilo je i zašto VAR tehnologija nije korišćena u Beogradu.

UEFA je saopštila da je namjera za korišćenje tehnologije postojala, ali da to sada nije učinjeno zbog komplikovane situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa.

-UEFA je 2019. godine predložila Fifi upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Uticaj pandemije korona virusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je Uefu da odloži primjenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evropa na sezonu 2021/2022, umjesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine-, navodi se u saopštenju.

Fernando Santoš, selektor Portugala, negodovao je nakon utakmice, te istakao da je neprihvatljivo igrati utakmice kvalifikacija za Svjetski šampionat bez gol tehnologije i VAR-a.

-Takođje, VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA-, navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Nakon dva kola u Grupi A, Srbija i Portugal imaju po četiri boda na prvom i drugom mjestu na tabeli.

3 KOMENTARI

  1. Ako misle da koriste VAR tehnologiju kao do sada sa smiješnim penalima, naročito u Premijer ligi, onda nam ta tehnologija ne treba. Ubija fudbal.

  2. I da je bio i da nije gol Ronaldov postupak je skandalozan…Ovakve stvari se i fudbalu svakodnevno događaju…Da je tako nešto učinio neki njihov igrač dobio bi vjerovatno god suspenzije, što bi trebalo kao kaznu da dobije i Ronaldo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име