UEFA
Izvor: Twitter
Predsjednik UEFA, Aleksandar Čeferin uzvraća udarac superligašima.

Barselona, Juventus i Real Madrid su jedini koji su ostali u Superligi i odbijaju da potpišu kapitulaciju.

Čeferin će preostaloj trojci uzvratiti udarac, a uslijediće kad UEFA saopšti kazne, pokušavajuću da unište projekat Superlige iz korijena. U srijedu se ova trojka oglasila zajedničkim saopštenjem, ističući da ne žele da plate kazne kao i da “Pada fudbal“.

“Bilo je teško razumjeti šta se dešava u prethodna dva dana, ali je jasno da je cijela evropska fudbalska zajednica odabrala stranu. Projekat Superlige je besmislen. Šta rizikuju Juventus, Barselona i Real? Disciplinska komisija UEFA je nazavisan organ, ne znam ni kolike će kazne odrezati, niti kad će ih objaviti. Oduševljava me što pomenuti klubovi javno brane Superligu, a onda vidim da žele da igraju našu Ligu šampiona. Teško je razumeti šta zapravo hoće”, navodi Čeferin koji dodaje da dijaloga sa superligašima nema.

“Ne. Zato što samo formalno šalju pisma UEFA, isto kao i na adrese preostalih devet klubova koji su ih napustili. Oni ne komuniciraju. Trebalo je da nas pozovu na sastanak. Njihov pristup je čudan”, iznosi predsjednik UEFA.

Postavlja se pitanje da li superligaši mogu da istraju u svojim namjerama.

“Oni ne mogu da nas parališu, nikako. Mogu samo sebi da naude. U poređenju sa stotinama drugih, čudno je čitati saopštenja ova tri kluba. Možete da pretpostavite šta misle 244 kluba, članovi ECA (Evopska asocijacija klubova, op. au). Tri kluba misle da novcem mogu sve da kupe, a to nije odgovarajući pristup. Žele Superligu. Neka je igraju. E, ali onda ne mogu da kažu kako žele da učestvuju u Ligi šampiona”, završava Čeferin.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име