Utakmica
Lacio / Twitter
Utakmica između fudbalera Lacija i Torina trebalo je da bude odigrana danas od 18.30, ali do tog susreta nije došlo, jer gostujući igrači nisu doputovali u Rim.

“Bikovi” nisu došli u prijestonicu Italije, pošto su lokalne zdravstvene vlasti odredile karantin zbog više prijavljenih slučajeva koronavirusa, kod ekipe Torina.

Torino je prvi tim Serije A koji ima slučajeve britanskog soja Covida-19.

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabrijele Gravina ranije danas rekao da je “objektivno nemoguće da se ovaj meč odigra”.

Ipak, Serija A je odbila da se utakmica odloži. Razlog je to što po protokolu jedan tim može da preskoči samo jednu utakmicu, a Torino je to već uradio odlažući duel sa Sasuolom u petak.

Fudbaleri Lacija su se pojavili na Olimpiku u 18.30, a iz tog tima očekuju da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

– Poštovali smo pravila, došli na stadion, ostali 45 minuta, a ostalo prepuštamo nadležnima. Možda bi i nama bilo zgodno da ne igramo, ali liga mora da se poštuje. Mi smo slijedili pravila – rekao je direktor Lacija Igli Tare za Skaj Sport Italija.

Na pitanje da li je od Lacija zatraženo da se utakmica igra sjutra nakon što ekipi Torina istekne karantin, Tare je odgovorio: “Ne”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име