Van der Sar razumije zašto Ajaks nije šampion, Tadić se ne miri sa odlukom

32
214
Prvi put od 1945. godine, fudbalsko prvenstvo Holandije nije i neće imati šampiona. Zbog odluke Vlade Holandije da se usled poznatih okolnosti sportska takmičenja suspenduju do 1. septembra, odlučeno je da šampionat ne bude nastavljen.

U trenutku kada je sezona prekinuta, devet kola prije kraja, prvo mjesto na tabeli zauzimao je Ajaks sa istim brojem bodova kao i AZ Alkmar, ali sa boljom gol-razlikom.

Povodom odluke Saveza dobili smo i prva reagovanja iz tabora “kopljanika”.

Generalni direktor Ajaksa, Edvin Van der Sar rekao je da razumije zašto titula nije dodijeljena njegovom timu.

“Kao igrači i treneri želite da titulu osvojite na terenu. Bili smo na čelu tabele tokom cijele sezone, šteta je što nismo mogli da postanemo šampioni, ali s obzirom na to kakva je situacija u kojoj smo, to je razumljivo. Postoje mnogo važnije stvari od fudbala u ovom trenutku” – kazao je Van der Sar.

Sa druge strane, Dušan Tadić je ljut zbog odluke Saveza da se prvenstvo završi bez šampiona.

“Svako od nas želi da svake godine bude šampion, a Ajaks je sada na prvom mjestu. Čak i u ovim okolnostima mora da bude proglašen prvak.”

Ajaks je bio prvi na tabeli zbog bolje gol-razlike.

“Pravila su dogovorili svi klubovi prije nego što je liga počela. A, pravila kažu da plasman određuje bolja gol-razlika, a ne međusobni skor. Da smo se drugačije dogovorili, onda bi AZ Alkmar imao pravo da bude proglašen šampionom. Ovako su nam oduzeli titulu” – jasan je bio Tadić.

Iako nije dodijeljena titula, odlučeno je da se prizna poredak na tabeli kao trajan, a da se na osnovu njega odrede učesnici evopskih takmičenja naredne sezone.

32 KOMENTARI

  1. Tadic sve nesto glumi kao da ne razumije,pravi se blesav. Sta je problem sa njim ko zna,ali ispravna odluka ako se vec na ovaj nacin zavrsilo prvenstvo

  2. Ne znam sto se ne mire sa odlukom. Ajaks je ove sezone bio uzasan. Blijeda sjenka onog tima koji je daleko dogurao u Ligi Sampiona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име