Vanredna sjednica u Juventusu: Zbog lažnih finansijskih izvještaja svi podnijeli ostavke

0
20
Vanredna
Foto: Massimo Pinca/Andrea Agnelli/REUTERS via Guliver image
Večeras je u Torinu održana vanredna sjednica Upravnog odbora Juventusa gdje je kompletno rukovodstvo ovog kluba podnijelo ostavke uključujući predsjednika Andreu Anjelija i sportskog direktora Pavela Nedveda.

Prema prvim informacijama do vanredne sjednice je došlo zbog afere koja potresa italijanski fudbal nakon koje je italijansko tužilaštvo otvorilo istragu zbog lažnih finansijskih izveštaja.

Ostavke su na vandrednoj sjednici podnijeli i svi članovi Borda direktora: generalni direktor Mauricio Arivabene i članovi Borda Lorens Debru, Masimo dela Rađone, Ketrin Fink, Danijela Marilungo, Frančesko Ronkaljo, Đorđo Takija i Suzan Kivud.

Razlog ostavki navodno su finansijske malverzacije u periodu od 2018. do 2020. godine zbog kojih je torinsko tužilaštvo krajem oktobra pokrenulo istragu, a koje su dovele do rekordno lošeg poslovanja kluba za takmičarsku 2021-2022. godinu, odnosno gubitka 254,3 miliona eura.

To znači i kraj vladavine porodice Anjeli u Juvnetusu. Andrea je bio četvrti predstavnik čuvene italijanske familije, a na čelo kluba došao je u maju 2010. godine.

U tom periodu Juventus je devet puta bio šampion Italije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име