VAR
VAR / Twitter

Radnički iz Niša nije zadovoljan kako je prvi sudija na meču protiv Spartaka iz Subotice koristio VAR tehnoligiju, koja je premijerno uključena ove sezone u srpski fudbal.

Nišlije su remizirali sa Subotičanima u utakmici prvog kola Super lige Srbije. Na meču je viđen prvi poništen gol nakon intervencije Virtuelnog asistenta u utakmici srpskog fudbala, ali je gost imao velikih primjedbi.

Radnički se žalio kako je prvi sudija meča, Lazar Lukić, loše koristio VAR tehnologiju i kako je u velikoj mjeri spriječio Nišlije da dođu do pobjede. Naravno nije izostalo šaopštenje.

-Ukoliko neko prisvoji VAR sobu, kao što je na utakmici Radničkog i Spartaka iz Subotice sinoć to uradio Lazar Lukić, onda VAR gubi svoju poentu i postaje alibi za takve koji su već nanijeli ogromnu štetu srpskom fudbalu.

Zbog toga što se Radnički bunio protiv sudija poput Lukića i bio protiv njegovog opstanka na listi sudija, Lukić je na najgori način zloupotrebio VAR tehnologiju i nastavio da nanosi ogromnu štetu srpskom fudbalu.

Sada je jasno i zašto su se pojedinci, kojima smeta Radnički, borili za njegov opstanak na listi sudija. Očigledno je da sada vraća tim istima, tako što nanosi štetu Radničkom– pisalo je u saopštenju.

-Takođe, i prilikom obaranja štopera Radničkog Vujadinovića u prvom poluvremenu nije dosuđen penal, iako je bilo više nego vidljiva ‘španska kragna’ koju je dobio naš igrač. Lukić iz VAR sobe to nije vidio, ali je zato sve što se nije dogodilo ‘vidio.

I kao vrhunac ove utakmice je, na kraju, u drugom poluvremenu uz smiješnu intervenciju Lukića iz VAR sobe sviran penal za Spartak. U toj akciji sudije nisu dosudile čist ofsajd igrača Spartaka

Po VAR protokolu, u ovakvim situacijama ne smije da se zove sudija zato što je on procijenio da to nije penal, već se zove samo kad sudija ne vidi, a bude čist penal.

Radnički zahtjeva od sudijske komisije i njihovog novoizabranog predsjednika Dejana Filipovića da nam pokažu snimak na kome se vidi da naš igrač igra rukom jer to gledaoci utakmice nisu mogli da vide na snimku. U svakom slučaju, sudija Lukić je brutalno pokrao Radnički u prvoj utakmici Super lige- navodi se u saopštenju ekipe Radničkog iz Niša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име