Venecija
Venecija FC / Twitter

Fudbalski klub Venecija, prikazao je novu garnituru domaćih dresova za sezonu 2021/2022. Po svemu sudeći biće ovo možda i najljepši dresovi u Italiji ove sezone, a u prilog tome ide i podatak da se već prvog dana naručilo na hiljade primjeraka, što je za klub poput Venecije blago rečeno nešto nesvakidašnje.

Venecija je od ove godine ponovo u Seriji A. Nakon punih 19 godina, klub sa sjevera Italije i regije Veneto – vratio se u najviši rang italijanskog takmičenja. Po prvi put nakon sezone 2001/2002 “Krilati lavovi” će ponovo igrati protiv najsnažnijih italijanskih klubova.

U specifičnim bojama, u garnituri dresova koje je “Kappa” fantastično uradila, sigurno je da će simpatični klub sa sjevera biti jedan od omiljenih za sve koji budu pratili Seriju A ove godine.

Istorija kluba osnovanog daleke 1907. godine je izuzetno komplikovana, isprepletena raznim bankrotima, gašenjima, fuzijama i novim počecima.

Poslednji “novi početak” je 2015. godina kada se desio upliv velikog novca i investicija, i kada je od četvrtog ranga počelo naglo uzdizanje Venecije u svakom smislu, marketinškom, igračkom, navijačkom i medijskom.

U trenutku kada su bili u trećem rangu takmičenja, doveden je legendarni Filipo Inzagi za šefa stručnog štaba sa kojim je izborena promocija u Seriju B. Od tada pa do danas Venecija je u italijanskoj fudbalskoj žiži javnosti.

Sada, u Seriji A želimo im puno sreće, i nadamo se da će se klub za koji su nekada igrali Dejan Petković “Rambo” i Alvaro Rekoba ovog puta nešto duže zadržati u najvišem rangu. Zaslužuju zbog bogate istorije, lijepe tradicije i još ljepših dresova.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име