Veselin Mijač Ivan Vuković
Veselin Mijač i njegova kompanija preuzimaju finansije FK Budućnost a u poslovanje i razvoj kluba će biti dužni da ulože 12 miliona eura u narednih 10 godina.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednik kompanije “Savana” Veselin Mijač potpisali su danas ugovor o strateškom upravljanju FK Budućnost.

Veselin Mijač je prošle godine u septembru postao predsjednik FK Budućnost a od tada su glavni grad i “Savana” ulagali po 50 hiljada eura mjesečno u Budućnost.

“Posljednji dan u godini koja je izuzetno uspješna za Glavni grad odlučili smo da završimo svečanim prijemom za rukovodstvo FK ‘Budućnost’, povodom potpisivanja novog ugovora o strateškom partnerstvu kompanije Savana i FK Budućnost narednih deset godina”, istakao je Vuković dodajući da je tu odluku usvojio lokalni parlament čime su se stvorile sve neophodne pretpostavke kako bi FK ’Budućnost’ nastavilo da se razvija, i kako bi se, i u sportskom i svakom drugom smislu podigao na značajno viši nivo u toku naredne decenije.

Vuković je ocijenio da je Glavni grad izuzetno zadovoljan dosadašnjim iskustvom i saradnjom sa kompanijom Savana te se zahvalio Mijaču koji je “pritekao u pomoć onda kada je bila najpotrebnija, odnosno kada je klub ostao bez sponzora i u finansijskim problemima”.

“U prethodnih godinu i po dana uspjeli smo da konsolidujemo klub na svim nivoima i to se pozitivno odrazilo u vidu sportskih rezultata, a konačno imamo situaciju da je Budućnost dominantna u domaćem prvenstvu. Imali smo fantastičnu kampanju u Evropi unazad nekoliko mjeseci, ali ono što mene najviše raduje kao gradonačelnika jeste ono što se dešava iza scene, odnosno temeljna reorganizacija kluba i danas je zahvaljujući tome Budućnost nalik ozbiljnom sportskom klubu nego što je to bilo unazad dvije godine”, naglasio je gradonačelnik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име