Vidić
Twitter: Vidić
Nemanja Vidić, legendarni srpski fudbaler i svojevremeno jedan od najboljih defanzivaca Evrope, žestoko je napao FS Srbije u otvorenom pismu javnosti, nakon neuspjeha reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Ovaj sistem je destruktivan i kratkoročan. Troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namjerama”, naveo je Vidić u pismu.

“Cijeli sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala. Dozvoljava ljudima, blago rečeno sa sumnjivim biografijama, da zarađuju ogroman novac. Sistem koji smjenjuje trenera koji se plasira na Svjetsko prvenstvo?!

Fudbaleri i treneri su osuđeni da sarađuju s takvim ljudima, jer su, nažalost, oni ti koji odlučuju o njiohovoj sudbini. Uče djecu da je za put do uspeha bitno ko je tvoj menadžer, a ko trener, jer kvalitet nije mjerilo, ni fudbalski, a ni ljudski, napisao je Vidić.

Takav način funkcionisanja kreće od mlađih kategorija. Dok igrač dođe u prvi tim on je naučio sve suprotno od onoga što bi trebalo da mu stvara emociju i poštovanje prema dresu koji nosi (sportski i timski duh, fer plej, da najbolji igra…). Tek kada se to bude promijenilo onda će svaki igrač da se bori da igra u takvoj reprezentaciji“, ističe jedan od najboljih defanzivaca u istoriji Premijer lige.

“Ovakav sistem traje već dugi niz godina. Kažu, uvek su igrači i treneri krivi, što je i logično, ali ne što nisu dobri fudbaleri, već loši ljudi, neće da igraju za reprezentaciju. Nijedan trener/selektor nije valjao u posljednjih 20 godina, čak ni kada se plasira na Svetsko prvenstvo! Ali njihov sistem je i dalje dobar!

Pa iz kog sistema je izašao taj kadar? Sram vas bilo!

Javljaju se uvijek poslušnici koji kritikuju posljedicu, a ne uzrok problema i tako brane predsjednika i truli sistem od koga sami imaju koristi godinama, a ne pominju “uspjehe“ koje je postigao predsednik Saveza (neregularnost prvenstv a, nesportski odnosi Zvezde i Partizana, samim tim podjele u društvu, produbio nepjoverenje u srpski fudbal i sudijsku organizaciju, da ne pričam o “uspjesima reprezentacije“).

Sposobni ljudi kod nas u fudbalu su oni koji manipulišu sistemom i zakonom! Samo ih pitajte odakle im novac i kako su ga zaradili!

Dok se to ne promijeni – nema napretka”, napisao je Vidić.

25 KOMENTARI

  1. Podržavam svaku rijec koju je Vidic rekao. I zaista se i ja pitam zasto je fudbalska reprezentacija Srbije na takvom losem nivou, a najvise para se ulaze u taj sport.

  2. Javna je tajna kako funkcionise sistem a on se odvazio da iznese to u etar. Samo da sve ne ostane na ovome nego da ovo bude pocetak kraja dosadasnjem nacinu upravljanja

  3. Au svaka cast Vidara pravo u crveni centar,al sad mozes da ocekujes da ce te provuci kroz blato ima da ti nadju da si pobjegao u petom razredu osnovne skole sa casa.

  4. Ne postaje se slučajno Fergusonov kapiten, moras da imas ozbiljne ljudske kvalitete.. Institucija! Bravo lave! Kako bih voloo neki prijateljski mec gdje bi Vidic cuvao Kokezu 😄😄

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име