sanjol
Bivši defanzivac, Vili Sanjola otkrio je da nije pričao sa Zidanom skoro dvije godine zbog finala Svjetskog prvenstva 2006. godine, nakon Zidanovog famoznog udarca glavom.

Zidan je prethodno šutirao penal za Francusku i pogodio. Nakon toga, Marko Materaci je dao gol i Italija je izjednačila rezultat.

Sa rezultatom 1:1 u produžecima, Zidan je morao da napusti igru zbog udarca glavom Marka Materacija.

Bez jednog od glavnih igrača, Francuska se našla u teškoj situaciji u produžecima, a onda i penalima.

Italija je pobijedila 5:3 u penalima, a Sanjol je to teško podnio. Bio je ljut na Zidana, iako su igrali zajedno od 2000. do 2006. Sanjol nije pričao sa Zidanom nakon poraza skoro dvije godine.


Kako kaže: “Ulaziš u svlačionicu nakon poraza, čujes priču i izvinjenje, ali ne slusaš! Duboko si razočaran u svoj svijet!”

I dodao, da mu je bilo teško da oprosti Zidanu. Takodje, šalio se da je konzumirao 250 cigareta u 10 minuta, nakon poraza od Italije.

Saigrači su izgladili odnose 2008. godine.

Sanjol se ženio i buduća supruga ga je nagovorila da pozove Zidana na vjenčanje. Iako Zidan nije stigao na proslavu, ujutru su se vidjeli i pričali.

Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo 1998. godine, ali Sanjol nasuprot mnogim njegovim saigračima iz Francuske, nije bio dio te grupe. Završio je karijeru bez najprestižnije nagrade u fudbalu.

62 KOMENTARI

  1. mozda i najveca mrlja u njegovoj karijeri i jedini put da je ekipu ostavio na cjedilu. mnogo im je donio tako da mu ne trba zamjerit

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име