vladimir vuletić
Vladimir Vuletić je podnio ostavku, nakon pet godina rada u Partizanu.

Na zvaničnom sajtu trofejnog kluba dosadašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić objavio je da se odlučio na ovakav korak posle višednevnog napada na klub. 

Evo i saopštenja:

“Fudbalski klub Partizan duži niz godina živi najteži period u svojoj istoriji. Nipodaštavanje, degradacija, bolno i sistemsko svođenje ovog kluba na efemerni i potčinjeni, kulminira ovih dana zlehudim nastojanjem da se jedan fudbalski klub medijski kriminalizuje i oglasi za leglo organizovanog kriminala u Republici Srbiji.

U tom pokušaju prednjače tabloidni mediji, penzionisani bezbednosni analitičari, neki političari, jurišni akademici, dramski pisci i filmski reditelji, koji se ne bave uzročno-posledičnim obeležjima aktuelnih dešavanja, već zubato sude i presuđuju, crtaju mete i pozivaju na javni linč neke od funkcionera fudbalskog kluba Partizan, uvjereni da je jedan univerzitetski profesor na mandatnoj funkciji potpredsednika u klubu, zasigurno znao ono što oni (navodno) nisu.

Oni o pravu i pravnoj državi ne znaju mnogo, ali su im usta puna pravde i pravice.

Oni o pravilima postupka ne znaju ništa, ali bi da ograđuju stadion Partizana i ukidaju klub.

Sve pod parolom da su, inače, navijači Partizana. Rekao je Vladimir Vuletić, zatim dodao:

“Ne bojim se od vražjega kota, nega ga je ka na gori lista, no se bojim od zla domaćega”, veli Njegoš, a ja im moram poručiti da Humska nije Šilerova, da je Partizan umjetnost do koje oni nikada dosegnuti neće, da je jedan univerzitetski profesor onaj ko se u klubu bavio pravnim a ne pitanjima organizovanog kriminala i da u Humskoj ne stanuju lica sa Interpolove poternice i mafijaške pudlice.

Pravna država je malo i moj ideal! Kazao je Vladimir Vuletić, zatim nastavio…

U toj pravnoj državi valja iskreno i svesrdno podržati sveukupnu borbu protiv organizovanog kriminala. Međutim, u tom nastojanju ona bi trebalo da bude apersonalna i univerzalna, da se sudi onda kada se podigne optužnica a ne da se čeka zastara djela, da se ne oprašta 17 miliona eura duga državnoj banci klubu pod tenkom, da se ne falsifikuje istorija na skupštinama FSS i da se jedno fudbalsko prvenstvo (kao jedino u Evropi!) ne modifikuje po želji jednog kluba, ukidajući play off u sred takmičenja.

Sve je ovo nešto pred čim ne mogu da ostanem nem. U fudbal sam ušao čista srca i bavio se isključivo pravom u fudbalu. Ovo nije ono za šta sam se borio, izgarao narušenog zdravlja i nisam uzmicao, čak ni kada sam razapinjan na tabloidnim stranama znajući da je, kako reče Šekspir “bolje je umrijeti u borbi nego u strahu. Smrt pobjedi ko u borbi nađe grob. Ko umre u strahu, taj je smrtni rob.”

Zato je vrijeme da me neko drugi, bolji i umešniji, nasledi.

Međutim, ponosan sam na odbranu institucije FK Partizan 2016. godine.

Ponosan sam na jednu (kažu, najvoljeniju) duplu krunu i jedan tango smrti.

Ponosan sam na moj, brojem mali ali snagom uma veliki, pravni tim i izradu novog Statuta i svih ostalih relevantnih podstatutarnih akata i pravilnika FK Partizan.

Ponosan sam na neposredno i posredno zastupanje FK Partizan u svim arbitražnim, sudskim i drugim pravnim postupcima pred organima FSS i domaćih sudova.

Ponosan sam na neposredno zastupanje FK Partizan u svim postupcima koje je Disciplinska komisija UEFA vodila protiv našeg kluba.

Ponosan sam na predstavljanje i zastupanje FK Partizan na sednicama nadležnih organa FSS i Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije.

Ponosan sam, najzad, na zajednički pravni trijumf u postupku vraćanja svojine nad stadionom Partizana pod okrilje JSD Partizan.

U ovim poslovima i bitkama, nisu uspjeli da me osujete čak ni razni klupski klimoglavci, “savetnici”, “prijatelji”, “ukorenjeni doprinositelji”, “dva loša što ubiše Miloša”, razne sitne “evet-efendije” i blagoglagoljivi denuncijanti, svi prisutni do poslednje kapi svog sitnosopstveničkog interesa.

Radio sam po onoj Ulpijanovoj: honeste vivere (časno živeti), alterum non laedere (drugoga ne štetiti), suum cuique tribuere (svakome po zasluzi dati).

Znam da je sada vrijeme za jezivi smijeh hijena.

Međutim, znam i da će, kako to reče mudri vojvoda Stepa, “istorija svakog postaviti na svoje mjesto, pa i mene, i ako nisam nešto dobro uradio ona žigosati i bez moje odbrane, kao što će priznati ono veliko, i pored svih napada.”

Podnoseći ovu neopozivu ostavku na mesto potpredsednika i člana UO FK Partizan, želim svim brojnim divnim, javnosti nevidljivim, ljudima u klubu, tim pravim tihim herojima, igračima i stručnom štabu svaki dalji uspeh i borbu neprestanu, brehtovskim rečima:

“U mračna vremena, hoće li biti pjesme?

Da, biće pjesme o mračnim vremenima!”

Živeo Partizan”, stoji u saopštenju Vladimira Vuletića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име