Dušan Vlahović
Alberto Lingria/Dusan Vlahovic/REUTERS via Guliver image

Ljetnja saga sa Dušanom Vlahovićem završila se ostankom Srbina u Fiorentini zbog čega će biti nagrađen novim ugovorom koji će biti najveći u istoriji kluba.

Pričao je srpski fudbaler na okupljanju reprezentacije da je imao jako puno ponuda ovog ljeta, ali da je ipak odlučio da ostane u Firenci.

Jurio je Atletiko Madrid cijelo ljeto Srbina za koga je Fiorentina tražila cijelih 70.000.000 eura. Na kraju do dogovora nije došlo.

Vlahović je na kraju ostao u klubu, dok je Atletiko Madrid za 30.000.000 eura doveo Mateusa Kunju iz njemačke Herte.

Međutim, ukoliko srpski fudbaler ponovi učinak iz prošle sezone (21 gol) nema sumnje da će i narednog ljeta najveći evropski klubovi kucati na vrata Fiorentine za potpis Srbina.

Zato Roko Komiso mora da osigura dobru pregovaračku poziciju (aktuelni ugovor Dušanu ističe na ljeto 2022. godine) i spreman je da mu da najveću platu u istoriji kluba.

Kako prenose italijanski mediji, dvije strane su dogovorile da Vlahović godišnje prima 5.000.000 eura neto. Dakle, kada se odbiju svi porezi i takse.

Primjera radi, toliko Luka Jović zarađuje u Real Madridu, pa je jasno da je Fiorentina uložila ogroman napor da zadrži Srbina.

Ono na čemu je Vlahović takođe insistirao je dogovoreno, a to je otkupna klauzula. Ona je postavljena na tačno 80.000.000 eura.

Dakle, ko god bude istresao na sto tu sumu može da ga vodi. Sjajno je prošao Vlahović koji je do sada zarađivao 800.000 eura godišnje.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име