vlahović

Poznato je da u Italiji često budemo svjedoci navijačkih ispada. Uglavnom se ređaju skandali na rasnoj i nacionalnoj osnovi, a u jednom takvom centralnu ulogu ima Dušan Vlahović.

Nažalost, srpski fudbaler je bio na meti navijača Atalante i to samo zato što je Srbin. To je otkrio prvi čovjek Fiorentine Roko Komiso.

Bogati Italo-Amerikanac je otkrio kako su navijači Atalante bili nepristojni prema Vlahoviću.

– Nije mi se uopšte dopalo to što su uradili. Sjetite se, prije dvije godine su rasistički vrijeđali Dalberta, a sada su Dušana Vlahovića nazivali “srpskim ciganinom”, i to dok je davao intervju za klupsku televiziju – naglasio je prvi čovjek Fiorentine.

Naglasio je Komiso da je to skandal ogromnih razmjera i da tako nečemu nema mjesta u fudbalu.

– Znam da su vlasnici Atalante dobri ljudi, ali navijači bi ipak morali da pripaze na to šta govore i rade, nije u redu da vrijeđaju bilo čije igrače. Kod nas tako nešto nije moguće.

Nije ovo prvi put da je neko od Srba na meti italijanskih navijača. Iste stvari svojevremeno su se događale Siniši Mihajloviću, koji je više puta o tome govorio.

Osim Vlahovića u ovom kolu se na meti navijača našao fudbaler Milana Tijemuje Bakajoko koji je vrijeđan na rasnoj osnovi od strane navijača Lacija.

Nažalost, djeluje da ni ovo nije poslednji slučaj vrijeđanja u italijanskom fudbalu.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име