Voronjin
Andrej Voronjin, bivši fudbaler Liverpula, pobjegao je iz Moskve, gdje je radio u Dinamu kao pomoćni trener, prije nego što su zabranjeni letovi.

Bivši ukrajinski reprezentativac je u intervjuu za Bild kazao da nije želio biti u zemlji koja napada njegovu.

“Moja porodica i ja izašli smo iz Moskve u posljednji čas. Nismo mogli ići preko Dizeldorfa pa smo uspjeli sletjeti u Amsterdam prije nego što su svi blokirali ruske avione. Otac mi je upravo bio na operaciji, a sad je tu sa mnom, mojom suprugom, djecom i taštom. Djecu sam izvukao iz škole u Moskvi, ali škola je sad najmanje važna”, kazao je Voronjin.

On je opisao svoja osjećanja ali i jaku poruku protvi Vladimira Putina.

“Nisam dobro, baš se loše osjećam. Ovo je kao horor film, nešto nestvarno. Stalno dobijam snimke iz Ukrajine od mojih prijatelja i ne mogu vjerovati što gledam. Zaustavite toga ku**inog sina Putina, pomozite izbjeglicama i šaljite nam oružje. Neopisivo sam ponosan na svoju divnu zemlju. Nastavićemo se boriti i pobijedićemo. No cijena je užasno visoka, svi ti mrtvi ljudi. Pa živimo u 2022. godini, a ne u Drugom svjetskom ratu”, kazao je Voronjin.

On je dodao i da većina Rusa niti podržava Putina niti zna šta se tačno dešava u Ukrajini.

“Niko u Rusiji nema pojma što se događa u Ukrajini. To se ne pokazuje na televiziji, devedeset posto ljudi nije uopšte svjesno. Putin ne radi loše samo Ukrajincima nego i svojim ljudima. Imam puno prijatelja u Rusiji koji mi govore da ne podržavaju agresiju i da to nije želja većine ruskog naroda”, rekao je Voronjin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име