Zakeroni
Alberto Zakeroni / Twitter

Poznati italijanski trener Alberto Zakeroni, otkrio je da je neraskidiva veza između njega i šefa stručnog štaba Crvene zvezde Dejana Stankovića, i kaže da se i dalje redovno čuje sa njim.

Zakeroni i Stanković se poznaju 20. godina, još iz vremena kada su sarađivali u Laciju.

Italijan je došao u Rim 2001. godine u vrijeme kada su Stankoviću bili najteži dani, jer je bio skrajnut od bivšeg trenra Dina Zofa. Dolaskom Zakeronija, naš bivši repreznetativac je doživio preporod. Njih dvojica i posle dvije decenije održavaju kontakt.

– I dalje se čujem sa nekim svojim bivšim igračima. Tu prije svih mislim na Maldinija, Kostakurtu, Albertinija iz Milana, moje bivše igrače iz Udinezea, a posebno na Birofa, Mihajlovića, Stankovića – rekao je Italijan.

Prisjetio se italijanski stručnjak trenutaka koji se ne zaboravljaju.

– Posebna stvar me vezuje za Stankovića. Kada se Dejan opraštao od fudbala organizovao je oproštajnu utakmicu u Novom Sadu. Izabrao je mene i reprezentaciju Japana koju sam tada vodio kao selektor, da mu uljepšamo odlazak u penziju – rekao je Zakeroni i dodao:

– Bilo je to nešto što me je mnogo obradovalo. Stanković je bio jedan od onih igrača koji mi je pružio najveće zadovoljstvo za sve ono što sam mogao da doživim od njih na terenu i van njega – istakao je Zakeroni.

Italijan je u karijeri vodio tri najveća kluba u njegovoj zemlji Milan, Inter i Juventus, a posle toga, krenuo je put Istoka, gdje je bio trener po Kini i arapskim zemljama, a sada odmara u Italiji.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име