željko petrović
izvor: twiter

Brano Milačić, čovjek koji fudbal poznaje u dušu, nam je pričao kakve su reprezentacije nekada bile i šta si sve trebao kao igrač da uradiš da bi igrao za reprezentaciju. Kroz razgovor nam je pričao o Željku Petroviću igraču koji je napravio izvanrednu klubsku karijeru.

„Ja mislim da je Željko napravio mnogo dobru karijeru, pošao je u Zagreb pa je onda za Sevilju igrao. Kad ti to napraviš iz Podgorice to je vrhunska karijera. On je jedan dečko koji se zabavljao dok je igrao fudbal.Još je igrao beka”.

Sada ću vam ispričati nešto što će najbolje da opisuje Željkov karakter i temperament.

„Igrali smo protiv Prištine,ona se borila sa Sutjeskom za ispadanje iz lige, dobijem ja kao direktor informciju da su dosli neki bizmismeni iz Pristine da kupe utakmicu.Tu je bio hitni sastanak uprave,sve igrače u karantin jer nama je stalo da Sutjeska ostane u ligu i da igramo pošteno. Odluka je donešena da budemo u karantin do početka utakmice.“

„Uglavnom mene zovu i kažu Željka Petrovića nema napuštio je karantin. Ja pođem tamo njega nema ,u 10 sati evo ga Željko.Ja pitam njega đe si bio , a on kaže kući kod žene, ne mogu ja da budem zatvoren kao neki lopov.I kaže meni direktor da Željko ne igra, ja kažem on mora da igra. Pitju oni mene garantuješ li  ti za njega i ja Garantujem, Željko je tada na utakmici dao  dva gola i mi dobijemo 2:1  Prištinu. Eto to je Željko Petrović.Bio je vrijedna, dobra osoba, zanalac fudbala.“

„Ta generacija je napravila veliku karijeru,ko god je tad prošao kroz reprezentaciju taj je imao šansu da napravi karijeru“,rekao nam je na kraju Milačić.

Jugoslavia 1998: Zoran Mirkovic, Savo Milosevic, Sinisia Mihajlovic, Slavisa Jokanovic, Ivica Kralj, Dragan Stojkovic, Branko Brnovic, Vladimir Jugovic, Predrag Mijatovic, Zeljko Petrovic, Goran Djorovic.

Željko
Izvor: twiter

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име