PAOK Živković
Andrija Živković / Twitter

U prvi mah je možda djelovalo da je prelaskom iz Benfike u PAOK Andrija Živković otišao sa konja na magarca. Godinu dana kasnije ispostavilo se to kao zaista sjajan potez o čemu svedoči i nagrada za vihorno krilo.

Zaista je pravi potez napravio nekadašnji fudbaler Partizana koji je godine neigranja i stagniranja u Benfici zamijenio za minutažu i ulogu startera u PAOK-u što je opravdao na najbolji mogući način.

Živković je odlično započeo sezonu. Potom je uslijedio mali pad, da bi se u finišu ponovo podigao i bio jedan od najboljih igrača ekipe.

Da je to zaista tako svjedoči i nagrada saigrača koji su baš Srbina, na tajnom i internom glasanju, imenovali za najboljeg među sobom prošle sezone.

– Zahvaljujem se porodici, navijačima, saigračima. Bez njih ne bih mogao da dođem do nagrade. Ovo priznanje me još više motiviše da osvojim što je moguće više trofeja sa ovim timom. Nova sezona, novi izazovi. Svi zajedno ka istom cilju. Idemo Paokara – napisao je Živković.

Sjajni fudbaler je prošle sezone na 48 utakmica zabilježio 14 golova uz osam asistencija i bio pravi motor PAOK-a koji je na kraju osvojio Kup Grčke.

Dobre partije nisu promakle ni selektoru Draganu Stojkoviću koji je Živkoviću pružio šansu na terenu u poslednjoj reprezentativnoj akciji protiv Azerbejdžana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име