Živković
Boris Živković / Twitter

Boris Živković, nekadašnji igrač selekcije Hrvatske i bivši bek Bajern Leverkuzena, Štutgarta i Portsmuta, otkrio je šta je to Hrvatskoj donijelo ključan trijumf.

Hrvatska je loše startovala na Evropskom prvenstvu, ali se vratila u pobjednički ritam.

– Konačno jedna dobra utakmica. Malo je i selektor Zlatko Dalić izrotirao i stavio igrače na njihove prave pozicije, a oni su na teren prenijeli malo pozitivne energije između sebe, odigrali dobru utakmicu i konačno pobijedili – rekao je Živković.

Naravno, uvijek se pita i za razliku između Hrvatske i Srbije.

– Kvalitet je najbitniji. Svi mogu da pričaju i pametuju – kod nas ovdje, na Balkanu, svako je selektor, trener, ali prva i osnovna stvar je kvalitet. I BiH i Srbija imaju individualni kvalitet, ali ako se to ne složi u kvalitetnu ekipu onda nema rezultata. Mora da postoji zajedništvo, ljubav, pozitivna energija među igračima. Svi ti igrači se moraju poštovati, cijeniti. Svi za jednog, jedan za sve. To Hrvatska najbolje u regionu koristi – rekao je Živković i dodao:

– U BiH i Srbiji je uvijek neko uvrijeđen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvrijeđen ili povrijeđen neko ako ne igra, ali selektor treba da izvuče najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugih 15. Svako misli da treba da igra i ako nema tog zajedništva koje sam spomenuo, onda je teško napraviti rezultat.

– A svima je ljepše, bolje, kada se pobijedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smiješ reći ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje jer kako-tako se igrači uvijek skupe oko zajedničkog cilja – zaključio je Živković.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име