Zlatan Ibrahimović
Ciro De Luca/Zlatan Ibrahimović/Reuters via Guliver image
Napadač Milana, Zlatan Ibrahimović, izabran je rekordni, dvanaesti put za fudbalera godine u Švedskoj.

Nagradu je zaslužio nakon sjajnog povratka u evropski fudbal u dresu popularnih „rosonera”, a ove godine postigao je 22 gola na 30 mečeva u svim takmičenjima.

Zlatan Ibrahimović (39) je nagradu prvi put osvojio 2005. godine, a između 2007. i 2016. godine bio je još deset puta laureat.

„Hvala svima. Uvjeren sam da je sve moguće dok vjeruješ u to i ulažeš puno vremena i truda. To sam dokazao i ovog puta. Imam velika očekivanja od sebe. Podležem se ogromnim naporima, kako bih se svaki put predstavio na određenom nivou, kada izlazim na teren. Zbog toga radim puno, puno se žrtvujem. Pripremam se dobro, slijedim rutinu, koja mi pomaže da se osjećam živim. Takođe, imam dobre ljude oko sebe.”

Zlatan Ibrahimović nije zaboravio navijače, pa je njima posvetio nagradu.

„Mnogo je prazno bez navijača i nadam se da će se sve vratiti u normalu, kako bismo mogli da uživamo u onome što radimo na terenu. Bez njih nije isto. Nagradu posvećujem baš onima, koji su bili sa mnom i kada sam bio teško povrijeđen i koji su mi pomogli podrškom. Teško je bilo tada, naročito na mentalnom planu, jer to nije bila nimalo laka situacija. U svakom slučaju, ne mogu reći zbogom fudbalu pred praznim tribinama. Zato obećavam navijačima da ih čekam na terenu, iako imam 39 godina. Moji ciljevi su vezani i za četvrtu deceniju života”, ostao je tajanstven Ibrahimović, koji se biranim riječima zahvalio svima nakon što je primio nagradu.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име