Dalić: Biće nam teško protiv Japana

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, istakao je da će protivnik njegove selekcije u osmini finala Mundijala, reprezentacija Japana, biti sve samo ne lak protivnik.

Zlatko Dalić je, pored toga, istakao da je za njegove igrače najbitnije da ostanu čvrsto na zemlji.

‘Da smo birali, možda bi i izabrali Japan za protivnika u osmini, ali kada smo pogledali njihove utakmice, shvatili smo da će biti sve samo ne lak protivnik.’ istakao je Dalić.

‘Završili su ispred Španije i Njemačke, i obije reprezentacije su uspjeli da savladaju nakon preokreta. To je čisti kvalitet, nema tu nikakve diskusije. Bili su na veoma visokom nivou i pokazali su šta znači kada se nikad ne predajete. Moramo biti strpljivi i skoncentrisani, svaku grešku mogu kazniti brzim kontrama, jer su sigurno jedna od najeksplozivnijih reprezentacija.’ rekao je selektor Hrvatske.

Zlatko Dalić
photo: twitter/CANSoccerDaily

Hrvatska je juče odigrala 0:0 protiv Belgije, što im je bilo dovoljno za drugo mjesto u grupi, iza prvoplasiranog Maroka. Japan je osvojio prvo mjesto u grupi E, savladavši Španiju 2:1.

‘Već u grupi svoje učešće završile su reprezentacije Belgije, Danske i Njemačke, to dovoljno govori o izjednačenosti na ovom turniru.’ otkriva Zlatko Dalić.

Selektor aktuelnih planetarnih vicešampiona istakao je da njegova ekipa i dalje mora biti skromna i ostati čvrsto na zemlji.

‘Ne smijemo ni pomisliti da smo uradili veliku stvar, ovo je samo jedan korak i nastavljamo dalje. Da smo u Rusiji izgubili od Danske nakon 3. pobjede u grupi, bili bismo gubitnici, a slična situacija je i sada. Kada prođete grupu, uvijek želite više, ali moramo ostati prizemni.’ završio je selektor ‘vatrenih’.

Postavi odgovor