dragović zvezda

Da su srpski klubovi dužni nije ništa novo. Ali da je šampion Srbije Crvena zvezda dužna preko 60.000.000 eura je već vijest koja je zatresla srpsku scenu.

Naime, kako stoji u zvaničnom dokumentu Agencije za privredne registre (APR) ukupan dug crveno-bijelih je tačno 60.015.132 eura.

To su podaci sa kraja prošle godine kada su finansijski izvještaji morali da budu dostavljeni na uvid.

Zvezda je prošlu sezonu završila sa ogromnim gubitkom od 1.683.606.000 dinara ili pretočeno u eure – 14.320.000.

Naravno, dug je većinom prouzrokovan sezonom bez publike i koronavirusom. Izvještaj, potpisan od predsjednika Svetozara Mijailovića, evidentira uzroke u izostanku prodaje fudbalera, nedostatka prihoda od plasmana u Ligu šampiona i zabrani prisustva gledalaca na utakmicama.

Posebna stavka odnosi se na sporove protiv Crvene zvezde, u procijenjenom iznosu od 98.346.000 dinara (836.545 eura), ali uz jasno definisan stav rukovodstva kluba da “neće biti izloženi dodatnim značajnim gubicima po donošenju konačnih sudskih odluka”.

Ipak, u Zvezdi uvjeravaju da je stanje mnogo bolje i da će to uskoro biti i vidljivo i to zbog “nastavka ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju fudbalera i od UEFA takmičenja, restrukturiranja ostatka obaveza, ostvarenja novih sponzorskih ugovora, diversifikacije izvora prihoda i slično”.

Vidjećemo na kraju koliko od toga će Zvezda u realnosti moći da ostvari. Ali ovakvo finansijsko stanje, blago rečeno, ne uliva mnogo povjerenja.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име