Zvezda “nišani” Dodoa!

15
174

Lijevi bek je mjesto koje je deficitarno u klubu Crvena Zvezda. Trenutno ga pokrivaju Milan Rodić, koji će ovog ljeta, gotovo sigurno, napustiti klub kao i mladi Marko Konatar.

Mediji u Srbiji su javili da Stanković na umu već ima jednog fudbale ra iz Brazila.

Radi se o Hoze Rodolf Pires Ribeiru, koji je poznatiji kao Dodo. Deki poznaje fudbalske vještine ovog Brazilca jer se od 2012. godine nalazi u Seriji A.

Dodo je od 2014. do 2016. godine bio član milanskog Intera.

Rođen je 6. februara 1992. godine. Kao profesionalac počeo je da igra 2009. godine u Korintijansu.

Kao dvadesetogodišnjak dolazi u Italiju u ekipu Rome. U vječnom gradu se zadržava dvije godine 2012- 2014, kada se seli u Milano. U timu “neroazura” ostaje dvije sezone, a 2016. prelazi u Đenovu u ekipu Sampdorije.

Međutim, u Sampi ne uspijeva da se izbori za značajniju minutažu, pa dva puta odlazi na pozajmicu u svoju domovinu. Prvi put u Santos, drugi put u Kruzeiro. Sa ekipom Sampdorije ima ugovor do 2021. godine.

Ipak, tim iz Đenove se nalazi u finansijskoj krizi zbog pandemije Covid-19, i očekuje se da, radi smanjenja troškova, ugovor sa Dodom bude raskinut, što znači da će on postati slobodan igrač. Crvena Zvezda ovdje pronalazi priliku.

Zvezda nema neka dobra iskustva po pitanju dovođenja fudbalera iz Brazila u tim. Ovoga puta se vjeruje da je trener Dejan Stanković dobro procijenio, jer poznaje kvalitete Dodoa.

15 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име